tirsdag 8. april 2014

London dag 1


Vi startet første dag av ekskursjonen utfor Serpentine Gallery i Kensington Gardens. 



Her møtte vi Svein, Pål og Ida, og gruppen var endelig fulltallig! Verket utenfor galleriet har egentlig lite å gjøre med det vi gjorde der, men vi tok dette bildet med mest for å markere at vi faktisk var 20 minutter for tidlig. Skryt!




Her så vi en utstilling av Haim Steinbach som reflekterer over vårt forhold til gjenstander, forholdet mellom galleri og gjenstander, samt forholdet mellom gjenstandene i seg selv. En gøy og merkelig utstilling. I hans samlinger av ting og tang finner man andre kunstneres verk og også galleriets ansattes egne ting.


Etter dette gikk vi over brua over Serpentine Lake og til Serpentine Sackler Gallery, kun for å se tilbygget av Zaha Hadid. 


Inne i tilbygget er det en restaurant. 


På vår vandring gjennom Kensington Gardens møtte vi på denne lille karen!


Etter en kort tur på tuben kom vi fram til Tate Britain hvor vi først besøkte en utstilling av Richard Deacon. Her fikk vi ikke lov til å ta bilder, men hans verker var i hovedsak forskjellige skulpturer av tre eller metall, sensuelle former mot mer mekaniske fragmenter. 


Etter en kort tur ut for å se på arkitekturen av originalbygget og tilbygg (i hovedssak overgangen mellom de), gikk vi inn i de åpne utstillingene. Her fikk vi alle velge ett verk som vi så skulle fokusere nærmere på som gruppe. Det var veldig interessant å se hvor vidt forskjellige våre valg var, og hvor utrolig forskjellig begrunnelse vi ga for våre valg. 


Tone


Ingjerd


Pål


Marja (ikke mannen i bildet, bare for ordens skyld)


Ella


Amanda


Sandra


Ida


Etter dette tok vi en kaffe og så besøkte vi utstillingen RUIN LUST. Her kunne vi heller ikke ta bilder, men det var kanskje like greit for her falt ganske mange av oss av lasset. Etter så mange spennende tanker og inntrykk var vi alle trøtte og klare for å hvile hjernen.




Noen av oss dro på shopping, noen til London Dungeon, andre tok seg et glass vin på pub, og de helt siste ble plaga av gatejøglere i Covent Garden.


Alle foto: Marja Reibo Gundersen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar