mandag 11. november 2013

Roma dag 4


I dag tok vi metro til Piazza di Spagna, i rushtiden. Gøy! (tror vi holder oss til buss!) Vel framme så vi på spansketrappen og fikk lære om området rundt, og plassens bruk gjennom tidene. Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson har bodd her i området! 


Piazza del Popolo. Her finner vi porten til Roma og tvillingkirkene Santa Maria dei Miracoli og Santa Maria in Montesanto, som inviterer oss inn til byen og forteller ved funksjon og form noe om det som kommer. Porten til Roma (den som står der i dag) ble oppført på 1600-tallet til ære for Dronning Kristina av Sverige, som konverterte til katolikk og abdiserte av den grunn. Dette ble sett på som en seier for motreformasjonen, og da hun skulle besøke Roma ble dette byggeprosjektet satt i gang. 


Ved porten ligger Santa Maria del Popolo, vi gikk hit for å se Cerasi-kapellet og Annibale Caracci's Maria himmelfart og Michelangelo Merisi da Caravaggio's Sauls omvendelse og Peters korsfestelse.  Vi måtte putte penger på en maskin for å få kapellet opplyst, og selvom det var strengt ulovlig å fotografere, regnet det av blits fra turister som strømmet til.



Her er Berninis skulptur Habakuk og engelen i Chighi-kapellet i samme kirke. Vi sammenlignet den og Rafaels Jonas. To helt forskjellige stiler, den ene dynamisk og den andre statisk, den ene realistisk og den andre idealisert.


Dette er Palazzetto dello Sport av arkitektene Pier Luigi Nervi og Annibale Vitelozzi, en arena bygd for sommer-OL 1960. Det var spennende å se moderne arkitektur med alt som leder opp til dette i bakhodet. 


Pål prøver basketballbanen.


Her er Parco della Musica av Renzo Piano, dette er tre konserthaller med en taktribune som binder de sammen. På folkemunne blir disse konserthallene kalt "kakerlakkene". Akkurat nå er det Roma internasjonale filmfestival her, og vi så et par italienske kjendiser og deres fans idag. Vi vet ikke hvem de er men det var gøy likevel. Spesielt for Ingjerd.



Ettermiddagen i dag var satt av til egne studier, så vi tok oss en skikkelig handletur i Piazza di Spagna området. Her finner du merker som Chanel, Dior og Gucci, men hvis du tar sidegatene mot vest finner du billigere butikker og hyggelige restauranter! 


Amanda: "Det tar en time å gå til St.Petersplassen."
Ingjerd: "Vi tar taxi imorra til St.Petersplassen, men hvis vi skulle gå så måtte vi ha stått opp klokka halv fem, eller litt over halv fem, sånn at vi har en time her, også tar det en time å gå, også må vi ha en time ekstra i tilfelle vi går sakte, eller hvis vi går oss vill. Men da skulle vi hadd kart, men ingen av oss er nok særlig god på å lese kart. Herregud, skulle vi spurt hver person vi møtte på... Det hadde ikke funka."


Alle foto: Marja Reibo Gundersen

1 kommentar:

  1. Så gøy å lese om Roma-turen deres! Gleder meg til fortsettelsen :D Hilsen Marit på masterstudiet

    SvarSlett