onsdag 13. november 2013

Roma dag 6


Vi møttes foran Il Gesù hvor Pål presenterte en analyse av fasaden. Il Gesùs fasade av Giacomo della Porta er et godt eksempel på manierisme, og det er denne fasaden som inspirerte Carlo Madernos barokk fasade av St. Susanna. 


Ingjerd, Marja og Pål med takmaleriet i Il'Gesù som bakgrunn.

Vi besøkte flere kirker og så på fasader og verk inne i kirkene. En av disse kirkene var Sant'Agostino. Her finner vi Caravaggios Madonna di Loreto. Det var dog andre ting som tok oppmerksomheten vår i Sant'Agostino, det ene en statue med mystiske og magiske krefter, det andre en gravstein for erkebiskop Olav Throndsson som døde i 1474.



Madonna del Parto av Jacopo Sansovino


Det sies at hvis man ønsker seg barn men har problemer med å bli gravid så kan man be til Madonna del Parto. Ved statuen ligger det album som fylles opp med takk fra lykkelige foreldre, samt bilder av deres lille baby og dato for fødsel. Vi vet ikke helt hva vi tror, men her fylles album fra perm til perm med takk og bilder!


Cui dederat sacram merito Norwegia sedem
hic tegnit Olavi frigidus ossa lapis.
Obit Romae anno Salutis MCCCCLXXIIII
die XXV Mensis Novembris.

Under denne gravskrift kvilte fordum
her i Sankt Augustins kyrkje
Nordmannen OLAV Throndsson
24de erkebiskop i Nidaros 1439-1474
Den apostoliske setes legatus i Norge
Ved hans lenge gløymde legstad sette 
landsmän honom ein ny stein til minne
I Herrens år 1924.


Så hadde vi lunsj hjemme hos Hege! Veldig koselig. Her ser vi Ingjerd som ser utover nabolaget.



Vi fikk også besøke Pantheon å se innsiden også. Utrolig mye turister og besøkende her, så hvis man vil oppleve rommet i fred må man nok komme tidlig. Vi besøkte Rafaels grav inne i Pantheon, han ønsket selv å bli gravlagt her. Etter messe på pinsesøndag slippes det roseblader ned gjennom hullet i kuppelen, dette fikk vi se video av der inne. Tenk å få oppleve noe så magisk!
Etter endt program møttes noen av oss på kafe med Hege for å avrunde ekskursjonen. Så ble det tidlig kveld på hotellet før hjemreise til Norge neste dag!

Fint vær, fin dag, fin by! 
Takk for oss, Roma!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar